2/14/2017

Alkoholiĝas Makgolio el rizo



Fermentiĝantas surfaco de Makgolio



Antaŭ kelkaj tagoj, mia edzo,
Dalmini ekis fabriki Makgolion, korean alkoholaĵon.
Ekde la prapatra epoko, tiu alkoholaĵo estis popola trinkaĵo por koreoj.
Ĉefe vintre, oni fabrikas ĝin el rizaĵo.
Pro la koloro, ĝi havas kromnomon "blanka alkoholaĵo".
Ankaŭ pro tio, ke plejparte da kamparanoj trinkas ĝin dum sia pena laboro,
oni nomas ĝin ankaŭ agrikultura alkoholaĵo.

Tiam, kiam oni trinkas ĝin, oni eksentas sin ne nur ebria, sed ankaŭ sata.
Ĉar ĝia ĉefa ingredienco estas ĵuse kuirita rizaĵo plus fermentita malto.





En la ĉambro de Leo, kiu konstruitis el leŭso kaj hejtigitas per Ondol sistemo,
nun la terpoto estas tute kovrita por gardi konstantan varmecon
kaj tiel la Makgolio alkoholiĝantas.


Korea alkoholaĵo, Makgolio



Nun Dalmini atendas kelkajn tagojn pli, ĝis kiam la likvaĵo tute fermentiĝos.
Tiam ĝia alkoholeco estos ĉir. 6 gradoj kaj mi gustumos la freŝan mildan amarecon.
Ĉu ankaŭ vi volas trinki iomete?
Nur i.o.m.e.t.e !
Ĉar ĝi ne estas supo, sed certe alkoholaĵo.



Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire